Jule-hygge-kalender
Vil du også deltage?
Hej Alle sammen

Nu kan du desværre ikke nå at deltage i min Jule-hygge-kalender i 2007. Mest af alt fordi  det jo er juleaften i aften. Men jeg regner med at lave en jule-hygge-kalender til Nicole igen næste år, her på hjemmesiden. Så hvis du vil deltage i den kan din mor, far eller dig selv, skrive til mig. Så kan I få tilsendt en liste over hvad der skal ske/købes til de forskellige dag.
Vi nisser har jo rigtig travlt her op til jul, med at hjælpe julemanden med at lave gaver til alle børn. Derfor skal vi have en person til at købe de ting vi skal bruge til jule-hygge-kalenderen, men det er så os, der ligger de ting frem der skal bruges hver dag. 

Du kan skrive til mig på min e-mail, og få tilsendt lister og vejledninger. Hvis du vil have din egen julenisse næste år, så skal du bare skrive en mail til mig med dit navn og alder, så giver jeg den vidre til julemanden. Du er også velkommen til bare at sende mig en hilsen, hvis det er det du vil. Eller skrive en hilsen i min gæstebog.

Juleknus Viggo
julenissenviggo@gmail.com

Ps: Hvis du har lyst kan du læse lidt om hvem jeg er nederst på siden her.
24 December

Gave fra Julemanden.


Glædelig jul Nicole og alle i andre.

Ho ho ho, så blev det endelig jul. Og igen i år har du været sød, så jeg har bragt en gave til dig. Det er noget som kan hjælpe dig med at ”slå den lange ventetid ihjel”. Skulle tiden alligevel blive for lang, så kan du jo hjælpe med at gøre klar til juleaften. Du kan sagtens hjælpe med at dække bord, og pynte det med nisser, grand og engle.

 

Det er vel nok en god ide Viggo fik med at ligge din julekalender her på hjemmesiden, så du kan følge med i den fra Thailand, og så andre også kunne få lov til at kikke med. Hvis der så er nogle der gerne vil have deres egen julenisse til næste år, så kan de jo skrive til mig. Så skal jeg se om ikke jeg kan finde en sød lille nisse der kan julehygge med dig næste år. Nu er det sådan at jeg ikke har en e-mail, men Viggo har sagt at I godt må bruge hans, som er julenissenviggo@gmail.com . Husk at skriv dit navn og alder, så din nisse kan finde ud af hvilken ting I skal lave.

 

Nå, men jeg har jo meget travlt, der er jo heldigvis rigtig mange søde børn, der skal have gaver. Jeg glæder mig allerede til alle de dejlige småkager og mælken jeg skal spise. Dine var i øvrigt MEGET gode, hvor viste du fra at det var mine ynglings?

 

Rigtig glædelig jul – du kan godt glæde dig til i aften, for jeg ved at du får en masse gode gaver.

 

Ho ho ho – juleknus

Julemanden

 

Ps. Jeg skulle hilse fra Viggo og Anna og sige at det har været rigtig sjovt at lave julekalender sammen med dig. Og Viggo siger at det er super sejt at prøve at flyve i min kane. Anna og Rudolf er blevet rigtig gode venner, men Viggo er stadig lidt bange for rensdyrene. Viggo og Anna er rigtig gode til at hjælpe mig med at finde de rigtige gaver frem til de rigtige børn. Det er jo rigtig vigtigt at alle I søde børn, får de rigtige gaver. Nå nu må jeg altså videre hvis jeg skal nå alle børn. God jul og godt nytår til jer alle sammen.

23 December

Dele småkage-pakker ud til naboerne og vennerne.
Sætte småkager frem til julemanden.  

Godmorgen Nicole og alle i andre.

Så er det snart jul…
I morgen er det juleaften, og jeg kan næsten ikke vente. Julemanden har fortalt mig, at jeg må komme med i hans kane, når han skal dele julegaver ud. Og Anna har også fået lov til at komme med.

 

Kan du huske at jeg sagde, at jeg skulle hjem til familie-jule-hygge-dag hos Anna i går. Det var jeg og det var rigtig hyggeligt. Vi fik lavet en masse så søde malerier. Anna lavede et til mig hvor der stod ja på, og med en masse små hjerter. Først viste jeg ikke hvorfor, men så sagde hun at det var fordi hun godt ville være min kæreste. Så nu er Anna og jeg er blevet kærester.

 

I øvrigt har jeg så ikke været rigtig dygtig til at holde orden i mit hus i år? Det er fordi Anna har været med hjemme hos dig, og så har hun ryddet op for mig. Jeg gav hende en af dine småkager som tak for hjælpen. Hun syntes at den smagte rigtig godt, og du har jo rigtig mange af dem. Derfor syntes jeg at du skal pakke nogle små ”småkage pakker” og dele ud til dine naboer og venner. Så kan du samtidig ønske dem en rigtig god jul, lige som du plejer. Som jeg har sagt et par gange i år, så elsker folk at få gaver, især dem man selv har lavet.

 

Vi blev færdig med at pakke alle julegaverne ind i går, og fik gjort julemanden kane ren. Så nu mangler vi bare at pakke den. Når vi er færdige med det, skal julemanden have sin gave fra os nisser. Kan du huske hvad det var vi altid giver ham? Ja rigtig husket tøj, så han kan være pæn når han skal ud og dele julegaver ud.

 

Vidste du at mens julemanden er ude og dele gaver ud til alle børnene, så gør vi nisser klar til en julefest her i Grønland. Det er også derfor det altid er julemanden der ligger besked til dig juleaften, for der er vi jo i gang med at gøre klar til fest. Når så han er færdig med at dele gaver ud og kommer hjem igen, kan han lige nå at sove lidt inden festen. Men så fester vi også hele aftenen og spiser risengrød og høre julemusik, og danser.  Og vi danser selvfølgelig også rundt om juletræet og synger julesange. Nogle gange tager vi også ud og ser om de børn vi har julet med også hygger sig.

 

Når så juleaften er overstået, så er det tid til at få sovet og slappet af, så vi er friske til at julehygge og lave gaver til næste år.

 

Tak for i år, det har været utrolig hyggeligt at jule med dig igen i år. Nu må vi jo se om jeg kan få lov til at komme tilbage igen næste år. Men det tror jeg godt at jeg må hvis du vil have det.

 

Hov husk nu at stille nogle småkager og lidt mælk frem til julemanden, til når han kommer forbi dit hus med gave til dig.

 

Rigtig glædelig jul alle sammen. Og tak fordi I julede med og for julehilsnerne i min gæstebog. I kan stadig nå at sende mig en julehilsen med på vejen. Du kan også ligge en besked i min gæstebog og fortælle mig hvad du ønsker dig allermest til juleaften. Jeg kan nemlig rigtig godt lide at få beskeder, og der har ikke været så mange af dem i min gæstebog her på det sidste.🤩

 

I dag skal du bruge: Indpakningspapir, småkager og gavebånd.

 

Stort juleknus Viggo – jeg skulle også hilse mange gange fra Anna.

 

Og hov… julemanden har lovet at ligge din julehilsen her på siden i morgen.

22 December

Familie-jule-hygge-dag (Magnet malerier)

Godmorgen Nicole og alle i andre.

Du kan tro at vi fik bagt en masse småkager i går. Det tog lidt lang tid, men der skulle også laves mange, for i dag holder Anna familie-jule-hygge-dag. Hun har inviteret mig med, så det glæder jeg mig rigtig meget til. Vi skal lave malerier, lige som du skal i dag. Ja du har gættet rigtigt eller vidste du det? – Du skal have familie-jule-hygge-dag i dag. Og I skal lave malerier, I kan enten vælge at male dem, bruge skabeloner eller lave decopage. Det er små lærreder I skal bruge, og når I så er færdige kan I sætte magneter bag på, så de kan hænge på køleskabet. Mormor og Tante Kirsten kommer til julehygge idag kl 14.00, så der skulle du gerne være færdig med at gøre klar.

 

Jeg fik i øvrigt spurgt Anna om hun ville være kærester, men hun ville ikke give mig et svar endnu. Det må jeg vente med at få til Familie-jule-hyggen hos hende i dag. I går blev vi færdige med de sidste julegaver, så i dag skal vi pakke dem alle sammen ind.

 

Det er i øvrigt dejligt at du har sat mit hus op i din nisselandsby. Det er så hyggeligt at bo hos dig. Nå men nu må jeg nok heller komme af sted til Grønland.

 

I dag skal du bruge: Lærreder, maling, skabeloner, pensler, ,decopage lim, voksdug og magnetbånd..

Juleknus Viggo

21 December

Bage julekager

Godmorgen Nicole og alle i andre.

Så er jeg tilbage. Du må undskylde at jeg ikke kom forbi i går. Men Anna sagde at hun havde fundet på noget rigtig godt du kunne lave som julegave til din familie.

 

Hvis du lover, ikke at sige det til nogle, så vil jeg godt fortælle dig, hvad det var jeg skulle i går. Jeg skulle lige nå at lave en lille julegave til Anna. Jeg har lavet en tegning til hende, så den håber jeg at hun bliver glad for.

 

I dag har Anna lovet mig at hjælpe med at bage julekager. Jeg er ikke selv særlig god til at lave dejen, eller forme kagerne, eller bage dem, eller pynte dem. MEN jeg er rigtig god til at spise dem. Og jeg syntes nu også at det er sjovt at hjælpe til med at lave dem, selvom jeg ikke er særlig god. Anna er rigtig god til at bage. Men okay Anna er god til alting – det syntes jeg. Jeg kan faktisk rigtig godt lide hende, og det er altid sjovt at være sammen med hende. Jeg har også tænkt mig at spørge hende om hun vil være min kæreste i dag. Jeg tror godt at jeg tør, når vi er helt alene.

 

I dag skal du også lave julekager. Og så vidt jeg husker så er du også rigtig god til at bage. Uhhh jeg glæder mig allerede til at smage dine og mine egne julekager. Husk nu at gemme nogen af dine kager til julemanden. Men hvis jeg husker rigtig så bager I jo altid rigtig mange kager, så der skal nok være nogle i overskud til julemanden.

 

Nu må jeg hellere komme af sted til Grønland. Vi regner med at blive færdig med julegaverne i dag, så det glæder vi os alle sammen til.

 

I dag har jeg lagt: Opskrifter på julekager.

Juleknus Viggo

20 December

Lave julegaver til familien - Engle i trylledej, som skal passe på dem vi elsker.


Godmorgen Nicole og alle i andre.

I dag er det mig Anna der skriver. Viggo skulle lige nå noget inden vi skal til Grønland. Jeg ved ikke hvad det er men jeg måtte ikke hjælpe ham. Men jeg kan nu også rigtig godt lide at komme og besøge dig. Du har fået pyntet rigtig flot op og det er rigtig julet.

 

Viggo sagde at du altid plejer at lave en eller anden julegave selv. Så jeg tænkte at du skulle lave en engel, som kan passe på dem du holder af. Du kan lave den i trylledej, og så male den til sidst. Jeg kan rigtig godt lide engle, jeg syntes at de er så flotte. Så det syntes jeg at du skal lave i dag.

 

Jeg tror også at jeg vil prøve at lave en engle til Viggo – tror du at han vil kunne lide det? Engle har jo vinger og kan flyve, og jeg ved at Viggo elsker Supermand fordi han kan flyve. Viggo har også tit spurgt julemanden om ikke nok han må komme med op i han kane. Han vil så gerne prøve at flyve. Og ved du hvad jeg har hørt – du må ikke sige det til nogen. Men jeg har hørt at julemanden, vil lade Viggo komme med i kanen juleaften i år. Så hvis du ser julemanden i sin kane, så prøv og se om du kan finde Viggo.

 

Nå nu mår jeg af sted til Grønland, jeg håber at jeg kan komme forbi igen inden juleaften.

 

I dag skal du bruge: Mel og salt

 

Juleknus Anna

19 December

Lave nisselandsby

Godmorgen Nicole og alle i andre.

I går nåede jeg at blive færdig med at lave biler. Så jeg kom over og hjalp med action figurerne. Der er rigtig mange seje figurer, men jeg kan nu bedst lide Supermand. Hvor må det være sejt at kunne flyve og have super syn. Anna kom over og fik lov til at sy tøj til barbie dukkerne, så hun var rigtig glad.

 

Vi fik også lavet konfekt i går, men der blev ikke så meget tilbage, som jeg havde regnet med. Måske fordi jeg kom til at smage et par gange for meget. Men så, så marcipanen dårlig ud, og så var det nuggaen. Og når noget ser dårligt ud, så er man nød til lige at smage på det, for at se om det er dårligt. Det var selvfølgelig ikke dårligt, men det kunne det jo godt ha været. Desværre fik jeg igen spist for meget, så jeg fik mavepine. Men det gik hurtigt over igen. Jeg fik også lavet et marcipanhjerte til Anna, i rød marcipan. Det blev hun rigtig glad for og hun havde lavet en Supermand figur til mig. Anna er rigtig dygtig til at lave marcipanfigurer.

 

Jeg savner i øvrigt det hus du altid sætter op til mig i din nisselandsby. Så i dag syntes jeg at du skal lave nisselandsby, så jeg kan få mit hus op. Hvis du har lidt konfekt fra i går, så må du da gerne ligge lidt til mig i mit hus.

 

Nå, nu må jeg jo nok se at komme af sted til Grønland, så vi kan blive færdig med de sidste gaver, inden juleaften. Når vi er færdige med at lave gaver, skal vi jo pakke dem alle sammen ind. Bagefter skal julemandens kane vaskes og pudses, så den er fin til juleaften. Til sidst skal vi så pakke kanen med alle gaverne. Så der er nok at se til endnu.

 

I dag har jeg lagt: Alle dine ting til Nisselandsbyen, mit hus og vat.

 

Juleknus Viggo

18 December

Lave Jule konfekt

Godmorgen Nicole og alle i andre.

Du kan tro at Anna blev glad for mit julekort jeg havde lavet til hende. Jeg fandt et billede af et flot juletræ med mange pakker under. Jeg kunne se at du ikke nåede at få lave julekort i går, fordi du havde så mange lektier for efter din ferie. Og skolen er jo vigtigere end julekalender, så det er helt okay. Det kan jo være at din Mor kan lave dem for dig i dag, så de når at komme ud.

 

I dag skal vi lave julekonfekt. Så har I noget at byde på, når folk kommer og ønsker god jul. Jeg elsker at lave konfekt, og jeg er rigtig god til at lave træstammer. Ved du hvad træstammer er? Det er marcipan og nougat rullet sammen som en pølse, og overtrukket med chokolade. Det smager simpelthen så godt. En anden ting der også smager godt, er de chokolader i lavede sidst. Dem hvor i smeltede chokolade og nougat sammen, og puttede i chokoladeforme.

 

Puh ha, har du set at der ikke er særlig mange dage til juleaften. Er december ikke bare gået hurtigt i år? Har du fået lavet julegaver til alle dem du skulle? Ellers er det vist nu du skal til at gå i gang med de sidste.

 

Det går rigtig godt med at få lavet julegaverne færdig oppe hos julemanden. I går nåede vi rigtig mange. Anna sidder og syr bamser til de små børn. Og i går nåede hun at lave de sidste der skulle laves. Nu må vi se hvad hun så skal lave i dag. Hun håber selv på at hun må komme over og hjælpe med at sy tøj til barbie dukker. Hun elsker nemlig at sy. Jeg skal samle biler. Hvis jeg når at blive færdig, kan jeg komme over og hjælpe med at lave action figurer, så jeg håber at jeg bliver færdig med de sidste biler i dag.

 

Nu vil jeg så tage til Grønland og få lavet nogle biler.

 

I dag skal du bruge: Marcipan, nougat, chokolade knapper, frugtfarve, smeltechokolade, chokoladeforme.

 

Juleknus Viggo

17 December

Sende julekort på Email
Godmorgen Nicole og alle i andre.

Hold da helt op hvor så det sjovt ud, da I spillede pakke-leg. Jeres nisser blev også rigtig pæne alle sammen, I er vel nok dygtige. Vi spillede også pakke-leg hjemme hos mig og jeg vandt en masse gaver. Anna var uheldig og fik kun en gave, men så fik hun nogle af mine. Bagefter fik vi æbleskiver med syltetøj og flormelis. Jeg fik vist spist for mange, for jeg endte med ondt i maven. Anna’s lillesøster fik flormelis ud over sit tøj, så hun lignede en snemand. Det grinte vi meget af.

 

I dag vil jeg skrive julekort, så folk kan nå at få dem inden jul. Jeg vil også lave et til Anna. Jeg ved ikke helt hvordan det skal se ud. Måske skulle jeg finde et billede af julemanden. Eller skulle jeg finde et billede af hende og sætte på? Nå men det må jeg jo se at finde ud af så jeg kan få lavet det. Jeg syntes også at du skal skynde dig at få lavet nogle julekort. Du har jo taget billeder til julekortet, så det er jo nemt at lave. Du skriver bare noget tekst på billedet du vil bruge og så kan du sende det af sted med e-mail på computeren. Men du skal jo skynde dig, for Moster Gitte rejser jo til Grønland meget snart og Onkel Jan & Jeanette rejser til Spanien. Så hvis de skal nå at have en julehilsen fra dig, så skal du skynde dig. Du skal også huske at sende til din Mormor, og hvis du også vil sende til nogle der ikke har e-mail. Så kan du jo bare printe julekortet ud, og sende det – eller aflevere det selv. Alle elsker at få julekort, har du fået nogle endnu?

 

Nu må jeg af sted til Grønland, og hjælpe julemanden. Vi har nemlig meget travlt med gaverne nu. Der er rigtig mange børn der skal have gaver i år, så der er mange ting der skal laves. Men bare rolig vi skal nok nå at få lavet julegaver til alle sammen.

 

I dag har jeg lagt: Ingen ting, for dine julekort skal jo laves på computeren, og sendes med e-mail.

 

Juleknus Viggo

16 December

Julehygge med veninderne (lave julenisser)

Godmorgen Nicole og alle i andre.

I dag har jeg en overraskelse til dig, jeg har nemlig inviteret Julie og hendes familie, samt Laura og hendes familie til venne-jule-hygge-dag. Desværre kunne Laura og hendes familie ikke komme, men det gør Julie og hendes familie, så I bliver alligevel en del i dag til at julehygge, lige som sidste år.

 

I år bliver det dog lidt anderledes, for I skal starte med at lave julenisser af piberenser – lige som du lavede af Anna og jeg. Bagefter skal i pakke de flotte nisser ind, så de kan komme med i gave legen senere. Når I så er færdige med at pakke ind, så vil der være æbleskiver og andre godter. Når alle er færdig med at fylde æbleskiver i maverne, skal I spille gave leg. Jeg har bedt alle om at tage en gave med per person, som alle vil blive lagt ud på midten af bordet. Så skiftes man til at slå – børn har 3 slag. Får man en  6’er, må man tage en gave. Har man fået en 6’er, stopper ens tur automatisk, også selvom man ikke har brugt alle 3 slag.

 

Når nu du pakker jeres gaver ind så husk at man godt må ”snyde”, f.eks ved at pakke en tom wc-rulle sammen med gaven, så den ser større eller sjover ud.

 

I store piger skal lige huske at Cesillie kan have svært ved at finde ud af det, med at lave julenisser, så I må meget gerne hjælpe, hvis de voksne måske er optaget.

 

Nu må jeg hellere skynde mig, for jeg skal nå at gøre klar til at mine venner kommer til venner-jule-hygge hos mig. Anna kommer også, så jeg glæder mig rigtig meget.

 

I dag har jeg lagt: Små gaver til gavespillet, gavepapir til at pakke gaverne ind i, materialer til julenisserne, gavebånd, tape og saks .

 

Juleknus fra Viggo.

15.december

15. Dec Pynte op og pynte juletræ

Godmorgen Nicole og alle i andre.

I dag er det mig Anna igen. Jeg ville så gerne se hvordan du bor. Var det i øvrigt hårdt at komme hjem til kulden efter at ha været nede i varmen? Det gode er jo at i december, er der masser af julelys og hygge alle steder, så det er ikke så slemt vel.

Jeg ved godt at Dorthes sagde at I skulle pynte lidt op inden I tog af sted, hvis hende og Søren skulle passe jeres hus og kat mens i var væk. Men I har jo meget mere julepynt, og et juletræet der også skal op nu. Desværre bliver der ikke tid til at få et rigtigt juletræ i år, men så må I tage ud til Moster Ulla og Onkel Steen og fælde et godt juletræ næste år.

Dengang jeg var barn gik jeg altid ud og valgte juletræ sammen med min lille bror og lille søster. Det var altid vores far der tog os med ud i skoven. Det var os tøser der valgte juletræ, og min bror og far der skulle fælde det. Når vi så var færdigt tog vi hjem, hvor vores mor havde varm kakao og æbleskiver klar til os. Når vi så havde fået varmen, gik vi alle sammen i gang med at pynte juletræet. Nå vi pyntede juletræ skulle vi altid synge – alle sammen. Det var den eneste måde, vores mor kunne være sikker på at julegodterne kom ned i kræmmerhusene og ikke ned i vores maver. Vores far viste os hvordan vi kunne snyde mor, så vi kunne få et lille stykke julekonfekt uden at hun så det. Vi ventede til hun gik ud i køkkenet for at lave aftensmad, og så sang 3 af os rigtig højt, imens den fjerde af os tog et enkelt stykke julekonfekt. Og sådan skiftes vi indtil vi alle 4 havde fået et stykke. Jeg tror faktisk godt at hun vidste at vi snød hende, for hun må ha, kunne høre at der var en der ikke sang med. Faktisk hjælper vi alle sammen stadig væk til med at fælde og pynte juletræ. Men nu er det kun min far og bror der fælder juletræ, mens vi tøser hygger os derhjemme med at lave julegodter, til kræmmerhusene.

Nå men jeg har lagt resten af jeres julepynt frem, så I kan få sat det hele op, og rigtig komme i julestemning.

Vi skal også pynte lidt op i dag oppe hos julemanden. Vi skal pynte vinduerne. Vi har sne, og vindues-klister-mærker, og julekugler vi kan sætte op. Det bliver så hyggeligt når vinduerne også bliver pyntet.

I dag har jeg lagt: Alt jeres julepynt, juletræ, kunstigt sne og silkebånd til at binde i julekuglerne.

Glæder mig til at se jeres hus når det er pyntet helt op.

Juleknus fra Anna

14.december 2007

14. Dec Læse julehistorie

Godmorgen Nicole og alle i andre.

Du kan tro at det var hyggeligt i går, og det var rigtig god mad Anna havde lavet. Jeg var så mæt at jeg næsten ikke kunne spise noget slik i biografen. Men okay vi havde jo også hygget med julegodter hele dagen hos julemanden.

Vi du hører noget pinligt. Da vi sad i biografen i går, kom jeg til at tabe alle popkornene ud over hele gulvet i biografen. Heldigvis begyndte Anna at grint, men det så nu også sjovt ud. De fløj alle sammen højt op i luften og ramte lige ned i hoved på Kurt. Kurt blev selvfølgelig rigtig sur også selvom jeg sagde undskyld – men det var jo ikke med vilje. Men Anna hjalp mig heldigvis med at samle alle popkornene op. Bagefter måtte jeg så ud og købe nogle nye til hende, men denne gang spildte jeg dem ikke.

I dag har julemanden lovet at han vil læse Peters jul for os i vores pause. Den læser han for os hvert år. Den kan være lidt svær at forstå fordi den er skrevet med ord man ikke bruger i dag. Til gengæld så er julemanden god til at forklare de ord vi ikke forstår.

Du plejer jo også altid at få læst Peters Jul af din mor, så det skal du da også ha i år. I skal hjem i dag, så i har en 10 timers flyvetur til at læse den i, og rigtig hygge jer.

I dag har jeg lagt: Peters Jul.

God tur hjem, glæder mig til at komme hjem til Danmark igen.

Juleknus fra Viggo

13.december 2007

13.dec. Slappe af.

Godmorgen Nicole og alle i andre.

Så er jeg endelig tilbage igen. Phuu det var hårdt at købe julegaver, men også rigtig hyggeligt.

Nå men du er jo på ferie, så måske skulle du tage en jule-afslapnings-dag i dag.

Vi skal også slappe af i dag, og bare sidde og hygge med julegodter. Jeg har faktisk fået lov til at tage lidt med til dig. Dem kan du så kan hygge dig med, mens du slapper af, og nyder at det snart er juleaften. Hvis du nu skulle kede dig kan du jo skrive vider på din spændende historie du startede på d. 8. december.

Ved du hvad jeg gjorde i går? Jeg inviterede Anna i biografen, og hun sagde ja, hvis jeg altså også ville spise sammen. Så jeg skal hjem til Anna i dag og spise aftensmad, inden vi tager i biografen. Vi skal ind og se en julefilm, som handler om en lille nisse der blev væk fra de andre nisser oppe på Grønland. Han prøver at finde tilbage til de andre nisser, og få hjælp af Isbjørne, sæler og de andre dyr der er på Grønland. Den lyder rigtig spændende.

Nå men jeg må heller se at komme af sted til Grønland inden de andre har spist alle julegodterne.

I dag har jeg lagt: Lidt julegodter.

Juleknus Vigoo

12.december 2007

12. Dec Købe julegaver

Godmorgen Nicole og alle i andre.

Det er stadig mig Anna… Jeg fik overtalt Viggo til at jeg godt måtte besøge dig igen i dag. Jeg har noget jeg godt lige vil fortælle dig… men du må love at du ikke fortæller det til nogle… slet ikke nogle og slet ikke Viggo. Er det en aftale?

Nej det er lidt flovt…

Jo… nu skal du høre…

Det jeg godt ville fortælle dig, er at jeg vist godt kan lide Viggo. Han er så sjov at være sammen med, vi griner meget sammen. Vi kan lide de samme ting, og så er han rigtig sød. Jeg har faktisk lyst til at vi skal være sammen hele tiden, og jeg kan næsten ikke vente med at komme til Grønland så jeg kan se ham igen. Men husk nu, du må ikke sige noget til Viggo, det ville bare være for pinligt – tænk nu hvis han ikke kan lide mig!

I dag skal vi ud og finde en gave til Julemanden. Vi plejer at give ham en ny nissehue, nyt tøj og en ny sæk til alle gaverne. Faktisk så laver vi selv det hele, men vi skal ud og købe stoffet i dag, så vi kan nå at få det færdigt inden juleaften.

Det er utroligt så meget det slider på julemandens tøj, alt det arbejde han har op til jul. Men så er det jo godt at han får sin gave fra os om morgnen, så han kan være pæn i tøjet når han kommer og besøger dig.

Nu ved jeg jo godt at du ikke kan sy endnu, så derfor har jeg lagt nogle penge til dig, som du så kan gå ud og købe en julegave for. Du må selv vælge hvem gaven skal være til. Husk nu at hvis det er en gave til din far du vil købe, så skal du jo nok tage din mor med ud når den skal købes, og omvendt hvis det er til din mor. Hvis du derimod hellere vil købe en gave til din mormor, moster eller faster, så kan du jo godt tage både mor og far med på julegaveindkøb.

I dag har jeg lagt: En pung med lidt penge..

Du må have en rigtig god fornøjelse.

Juleknus fra Anna

 

11.december 2007

11. Dec Huskespil (på hjemmesiden)

Hej Nicole og alle i andre.

I dag er det mig Anna der skriver. Jeg er ved at lære at lave jule-hygge-kalender, så jeg også en dag kan få et barn at julehygge med. Derfor gav Viggo mig lov til at lave din kalender i dag.

Det blev en rigtig flot uro du lavede i går. Min uro blev også flot, jeg brugte en masse forskellige farver til gaverne og julekuglerne. Den blev rigtig flot. Viggo lavede sin uro i lilla farver, og gav den til mig. Jeg kan godt lide lilla, men kun lilla bliver lidt kedeligt. Nu må du altså ikke sige noget til Viggo om det, for så bliver han bare ked af det. Og jeg blev rigtig glad hans uro, og han var rigtig stolt. I øvrigt så tror jeg at Viggo godt kan lide mig. Jeg tror at det er derfor at han giver mig så mange gaver – har han sagt noget til dig om det?

Nå men jeg elsker at spille, og mit ynglings spil er huskespil. Jeg har hørt fra Viggo at du også godt kan lide at spille huskespil. Derfor har jeg i dag lavet et huskespil til dig her på din mors hjemmeside. Jeg håber at, ud kan finde ud af det.

I dag har jeg lavet et huskespil til dig under punktet "Annas huskespil".

Juleknus Anna

10.december 2007

10. Dec Klippe og farvelægge juleuro (3D)

Godmorgen Nicole og alle i andre.

Sikke nogle flotte billeder du fik taget i går. Sikke nogle flotte julekort folk får i år.

Jeg kom til at fortælle Anna om de billeder du skulle tage i går. Hun syntes at det lød rigtig spændende, så hun tog med mig hjem for at se billederne. Hun var helt vild med dem, og syntes at du er en god fotografere.

I dag skal vi prøve noget nyt i julemandens værksted. Vi skal prøve at lave en juleuro, som er i 3D. Det har jeg aldrig prøvet før, men jeg tror nu nok at det kan blive flot. Julemanden har lavet nogle prints af de billeder vi skal bruge. Så skal vi farve dem, inden vi klipper dem ud, og limer dem sammen. Jeg har fået lov til at tage et ark til dig, så du også kan prøve at lave en juleuro. Den kan du jo hænge op på dit værelse, når den er færdig.

I dag har jeg/vi lagt: Nogle ark med uroens motiver (uden farve), farver, saks, og limpude. Der er også en vejledning i hvordan man samler uroen.

Glæder mig til at se din uro. Vi ses igen i morgen, nu vil vi tage af sted til Grønland.

Juleknus Viggo og Anna

9.december 2007

9. Dec Tage billeder til julekort med nissehue på.

Godmorgen Nicole og alle i andre.

Sikke en god start på en historie du fik lavet i går. Jeg gik hurtig i stå med min historie, men så hjalp Anna mig lidt, og det var jeg rigtig glad for. I går fik jeg også at vide af julemanden, hvilken gave vi skal lave til dig i år. Jeg glæder mig til at lave din gave, jeg tror det er dit højeste ønske han fandt på listen.

Men som jeg har sagt før, så er julen meget mere end at få gaver, man skal også huske at glæde andre. Man kan f.eks. lave en lille pose med julegodter til dem man holder af. Sidste år, lavet I poser med lidt af jeres julebag, som du så gik rundt med til jeres naboer, og venner i nærheden og det blev de rigtig glade for. Det er så dejligt når folk tænker på en og spreder julehygge. Men nu er du jo i Thailand, og det er lidt svært at stå og bage på et hotel. Men der er jo også andre måder man kan sprede julehygge på - man kan jo lave julekort, og det syntes jeg at du skal gøre i dag…

Når nu du er i thailand, så skal syntes jeg at julekortene skal være lidt specielle i år. Derfor skal du gå ud og tage billeder, som du syntes kunne bruges som julekort. Det kunne f.eks. være et af Faster med nissehue på. Måske du kunne få mor eller far til at tage et billede af dig med nissehue på. Du kunne måske også skrive en lille julehilsen i sandet og tage et billede af det. Slip bare din fantasi løs, der er mange muligheder. Husk at du bare kan tage en masse billeder og så sortere i dem senere, lige som de rigtige fotografer gør. Når du kommer hjem så kan du skrive dem ud på papir og sende dem til din familie.

I dag har jeg lagt: Din mors kamera frem, et tomt memory kort og en nissehue.

Glæder mig til at se dine billeder. Husk ikke at være bange for at tage nogle dårlige billeder. Rigtige fotografer tager også dårlige billeder, og så sletter de dem bare bagefter. Vi ses igen i morgen, nu vil jeg tage af sted til Grønland.

Juleknus Viggo

8.december 2007

8. Dec Skrive en julehistorie eller tegne en juletegning.

Godmorgen Nicole og alle i andre.

I dag skal vi øve os i at skrive julehistorier. Det er rigtig vigtigt at nisser kan digte en god julehistorie til børnene. Når jeg digter en historie, så finder jeg først ud af hvad den skal handle om - kærlighed, en ferie, Julemanden, Rudolf, dyr eller hvad jeg nu har lyst til. Så finder jeg ud af hvem hovedpersonen er - dvs. den person der fortæller historien eller den person historien handler om. Så finder jeg på et navn til personen. Bagefter finder jeg ud af hvor historien skal foregå - er det i Danmark, mit værelse, udenfor, i fantasiland, i himlen eller under vandet. Når jeg så har fundet ud af de ting, så er det bare at gå i gang med at digte alt det man kan. Husk at start med en overskrift - titel på historien. Husk at det ikke forbudt at tegne tegninger til teksten, lige som i de bøger du læser i. Du kan jo også lave din historie som en tegneserie.

I dag har jeg lagt: En blank bog du kan skrive i, en blyant, viskelæder og nogle farverr.

Glæder mig til at læse din historie - men husk det tager tid at lave en god historie. Så det kan godt være at du ikke bliver færdig med den på en dag. Du kan så digte videre på den når du har tid og lyst en anden dag. Det kan jo være at du når at få den færdig til juleaften. Så kan du bruge den som julegave, til en du holder af. Vi ses igen i morgen, nu vil jeg tage af sted til Grønland.

Juleknus Viggo

7.december 2007

7. Dec Puslespil på nettet

Godmorgen Nicole og alle i andre.

Det var noget rigtig flot julepynt I fik lavet i går - og undskyld at jeg smagte lidt på det der lå i den. Jeg fik også lavet et rigtig flot julehjerte til Anna. Hun blev rigtig glad for det, faktisk fik jeg et lille kind kys af hende da hun fik det. Jeg havde lavet det i sort/lilla og fyldt det med pebernødder. Så havde jeg hængt det ved hendes plads. Hun siger at hun er rigtig glad for at jeg er hendes ven, og at jeg er hendes bedste drenge ven - hun er også min bedste pige ven.

Nå men jeg sad og kikkede på jeres hjemmeside i går. Jeg kunne se at man kan lave puslespil på nettet, jeg elsker at lave puslespil, så jeg har lavet et til dig her på siden. Prøv at se hvor hurtigt du kan samle det, jeg kom ned på kun 1 minut og 50 sekunder, kan du slå den?

Har du nogle sinde prøvet at lave dit eget puslespil? Det har jeg, det er rigtig nemt, man tager et stort billede, enten et man selv har taget eller måske en plakat fra et blad. Så limer man det på et stykke karton. Når det er tørt klipper man det ud i forskellige størrelses brikker og vupti så har man sit eget puslespil - nemt ikke også.

Nå men det kan du jo selv prøve en dag hvis du får tid og lyst. I dag kan du prøve mit puslespil her på hjemmesiden, og se om du kan samle det hurtigere end mig ;-).

Puslespillet ligger i menuen under Viggos puslespil.

Håber ikke at du slår min rekord. Men hvis du gør, så skriv din rekord i min gæstebog, så jeg kan se hvor hurtig du var. Vi ses igen i morgen, nu vil jeg tage af sted til Grønland.

Juleknus Viggo

6.december 2007

6. Dec Flette julehjerter

Godmorgen Nicole og alle i andre.

Det var nogle gode julehistorier I fik lavet i går. Anna og jeg fik også lavet en rigtig sjov historie om en lille julenisse der juleaften tog julemandens kane og selv delte gaver ud til alle børnene… Rudolf var også med i historien, og hans næse lyste grønt i stedet for rødt. Det var rigtig sjovt, og Anna vandt, men det gør ikke noget, for spillet er rigtig sjovt også selvom man ikke vinder.

Anna var rigtig flot i går, hendes mor havde lavet en ny kjole til hende. Den var lilla, som er Annas ynglings farve. Alle de andre piger var helt vilde med den, og ville have en magen til. Og alle drengene prøvede hele tiden at komme til at lege med Anna i pauserne. Især Kurt var hele tiden ved siden af Anna. Jeg kan ikke lide Kurt, han driller hele tiden Anna. Nogle gange begynder hun og så at græde fordi han driller for meget, og ikke vil stoppe. Men så går hun hen til de voksne og siger det til dem, så kan de stoppe ham. Så trøster hendes veninder hende, så hun bliver glad igen.

I dag skal vi flette julehjerter til julemandens værksted. Jeg har fundet noget lilla papir, så jeg kan lave et rigtig stort og flot julehjerte til Anna i hendes ynglings farve. Dem kan hun hænge det op ved hendes plads i julemandens værksted.

Der findes rigtig mange forskellige julehjerter man kan flette, og nogle af dem er rigtig svære at flette. De alm. hjerter er nu nemme nok at flette. Man kan også lave musetrapper eller kræmmerhuse til at hænge op rundt omkring. Sidste år lavede jeg et stort kræmmerhus i hvid karton, og dekorerede det med glansbilleder og glimmer. Da det så var færdig fyldte jeg det op med pebernødder, og gav det til min mor og far, og det blev de rigtig glade for.

Julehjerter kan man jo godt flette selvom man er i Thailand og ligger i solen og slapper af… men pas på at de ikke bliver våde hvis du prøver på at lave dem ved swimmingpoolen. Når du er færdig kan du jo pynte op på jeres værelser og skabe lidt julestemning. HUSK: Julepynt som julehjerter og kræmmerhuse er ikke helt færdige før der er kommet noget spiseligt i dem - husk det!

I dag har jeg lagt: Saks, glanspapir, pap, limstift, glansbilleder og glimmer lim

Husk vi nisser kan godt lide julegodter og søde sager. Så hvis der mangler lidt af indholdet i dit julepynt i morgen, kan det være at der har været en julenisse forbi. Vi ses igen i morgen, nu vil jeg tage af sted til Grønland.

Juleknus Viggo

5.december 2007

5. Dec Julehistorie spil

Godmorgen Nicole og alle i andre.

Jeg fik desværre ikke lige set hvem det var der vandt i går. Men jeg håber at du hyggede dig og at vinderen kunne lide gaven.

Vi spillede også i går, men et andet spil. Det var et Jule-eventyr-spil. Ja jeg stjal ideen fra et af de spil din mor engang havde lavet til dig. Det hvor man skal trække et kort og så digte en historie, om det der er på kortet. Det var rigtig sjovt, og Anna sagde at hun syntes at jeg havde en rigtig god fantasi og at jeg var rigtig god til at digte - tror du at det betyder at hun godt kan lide mig?

Jeg har lavet et kopi af spillet til dig, så kan I spille det i dag. Det bliver sikkert rigtig sjovt, for hvem elsker ikke at lave historier eller digte dem selv. Du skal bare vide en ting. Der er nogle voksne der har svært ved at digte historier, fordi de er voksne, og har glemt at bruge deres fantasi. Og lige som alle andre ting man lære, så glemmer man det hvis ikke man bruger det.

Men så må de jo bare spille med dig rigtig tit, så de igen kan lære at bruge deres fantasi. Puh ha nu er klokken pludselig blevet mange, så jeg må hellere få skrevet reglerne ned til dig, inden jeg tager af sted til Grønland. I dag skal jeg mødes med Anne til en hurtigt gang jule-eventyr-spil, inden vi skal ind til julemanden. Hvis du får tid kan du jo skrive lidt af jeres historie i min gæstebog. Så jeg og de andre kan læse med. Hvis der er voksne der følger med i min julekalender, må I da også gerne skrive jeres historie ind i min gæstebog, den er ikke kun til børn - vel Dorthe!

REGLER:

Hver spiller vælger en brik som de sætter på start feltet.

Den yngste spiller starter med at slå.

Ryk det antal felter frem som terningen viser.

De forskellige farver på felterne viser følelser/stemning, som historien skal omhandle.

Lander du på et rødt felt skal historien have noget med kærlighed at gøre.

Et blåt felt, skal historien gøres trist.

Et grønt felt skal historien gøres sjov.

Et hvidt felt skal historien foregå om vinteren.

Et sort felt skal historien være om aftenen.

På gule felter må du helt selv bestemme.

Når du har rykket din brik, trækker du et kort fra bunken, og viser det til alle.Lig kortet med bagsiden op ad.

Så skal du i gang med at digte en historie hvor den ting der er på kortet er med i og hvor stemningen, også er med.

Eks. Hvis du lander på et sort felt og du trækker et kort med et billede af en gave:

Så betyder sort jo at historien skal være om aftenen og den skal så handle om en gave.

Du kan så digte en historie om hvordan julemanden kommer om natten når børnene sover, og lægger gaver til dem.

Når du er færdig med at digte, giver du terningen videre til den der sidder til højre for dig.

Det nu den persons tur… MEN han/hun skal digte videre på din historie, så hele spillet bliver en lang historie.

Vinderen er den der først kommer ned til julemanden og fortæller ham hvilken ting* der var med i historien. (*ting - du skal kunne huske 5 af kortene som I har haft).

Kan du ikke huske 5 af de kort der har været med, kan du få lov til at kikke i kortene. Men så mister du din tur, og må vente til det bliver din tur igen før du kan fortælle julemanden om de ting der var med i jeres historie.

Hvis du eksempelvis står 3 felter fra julemanden, og slår en 6’er skal du ikke rykke frem og tilbage, men kan stoppe på julemanden.

Kan du ikke finde ud af at lave en historie med de ting du skulle, skal den næste digte videre på historien derfra hvor du opgav, og med dit kort. Som straf mister du din næste tur, dvs. at du skal springes over næste gang.

I dag har jeg lagt: Et spil til dig..

Jeg håber I får lavet en rigtig god historie, og at du vil dele den med mig.. Vi ses igen i morgen, nu vil jeg tage af sted til Grønland, hvor Anna venter på mig.

Juleknus Viggo

4,december 2007

4. Dec Gave leg - pak gaven ud - mange lag papir

Godmorgen Nicole og alle i andre. Det var vel nok sjovt i går ;-).

Julemanden er begyndt at få en masse ønskelister fra børn over hele verden. Så nu er vi gået i gang med at lave julegaver, som vi skal nå at få færdig inden jul.

Der er mange forskellige ønsker. Mange piger ønsker sig diddle eller dukker, og drengene ønsker sig action figurer eller biler. Nogle ønsker sig store gaver og andre små gaver. Og jeg har også fundet ud af hvad du ønsker dig allermest. Så nu må vi se om det er det du får af julemanden, ellers jeg ved jo at du bliver glad for gaver lige gyldig hvad du får…

Det er altid vigtig at huske at blive glad for det man får. Dem der giver gaven har prøvet at finde lige den gave de troede at du ville blive mest glad for. Hvis du så sidder og bliver sur, eller ikke gider kikke på den, så bliver de kede af det. Man skal faktisk være rigtig glad for at man overhoved får gaver. Der er nogle børn der ikke får gaver, fordi man ikke fejrer jul i deres familie. Godt det ikke er alle der har det sådan, for hvem skulle vi så lave gaver til og julehygge med.

Nå, men julen handler jo ikke kun om at få gaver. Den handler også om at give gaver, så det er vigtigt at du også giver gaver til din familie eller venner. Du kan jo selv lave dem – for som vi har talt om tidligere, så elsker folk hjemmelavet gaver.

Nu har vi talt så meget om julegaver i dag, at man næsten ikke kan vente på at det bliver den 24... og man får en gave. Så jeg har lagt en lille gave til dig i dag…. NEJ VENT, du må ikke pakke den op endnu! Hvis du kikker godt efter, så ligger der også en terning, og det er fordi I skal spille om gaven.

REGLER: Alle deltager sætter sig rundt om bordet, med gaven midt på bordet. Den yngste starter med at slå med terningen. Børn får hver 3 slag med terningen, og voksne får kun 1 slag. Hver gang der det bliver en 3 eller 6, må man fjerne et lag af gavepapiret. Den der fjerner det sidste lag af papiret og kan se gaven er vinderen.

I dag har jeg lagt: En gave der er pakket ind i mange lag gavepapir og en terning.

Jeg håber at du vinder - men hvis du ikke gør, så har du da været med til at pakke gaven ud - og hvem ved måske deler vinderen gaven med alle. Vi ses igen i morgen, nu vil jeg tage af sted til Grønland.

Juleknus Viggo

3.december 2007

3. Dec Lave juledekorationer/juledrilleri

Godmorgen Nicole og alle jer andre.

Hold da op nogle flotte dukker du fik lavet. Mine blev ikke helt lige så flotte, men jeg tror nu nok at Anna vil kunne lide dem alligevel. Hun var heldigvis ikke sur på mig mere da jeg så hende i går. Men derfor vil jeg gerne give hende gaven. Det kan det jo være, at hun måske kommer til at kunne lide mig, så meget at hun vil være min kæreste. Men jeg ved ikke om jeg tør at spørge hende. Tænk nu hvis de andre griner af mig, eller hvis hun siger nej - nej jeg tør ikke.

I går skulle vi ikke lave julegaver. Julemanden syntes at vi skulle på tur og lave lidt jule skæg og ballade. Vi tog til Danmark i noget der hedder kongelundsskoven - kender du den.

Der sad vi i træerne og gemte os. Der var mange folk der samlede ting til juledekorationer, i store plastikposer. Når så de kikkede den anden vej, skyndte vi os ned og drillede dem. I nogle af poserne klippede vi et hul i. Når de så tog posen, tabte de det hele. Så måtte de hele vejen tilbage til deres bil og hente en ny pose.

Der var også nogle der lage jord eller sten ned i folks poser. Så blev de rigtig tunge at gå rundt med. Ved skovsvinene - skovsvin er dem der smider affald i skoven. Der tog vi de ting de smed i skoven, og lagde i deres pose. Så kunne de selv smide det ud når de kom hjem.

Der var også en stor dreng der drillede sin lillesøster. Ham fik vi til at glide i en hestepære, det så rigtig sjovt ud. Selvfølgelig var det ikke pænt gjort, og den nisse der gjorde det, blev også skældt ud af julemanden. Inden vi tog hjem, samlede vi nogle ting fra skoven, som vi selv kunne bruge til juledekoration.

Bagefter tog vi tilbage til Grønland. Der spiste vi æbleskiver og hyggede os med at lave juledekorationer.

Hvis du ikke havde været ude og rejse, skulle du også ha lavet juledekoration i dag. Men hvis nu der er andre der følger med i julekalenderen, syntes jeg at I skulle lave nogle flotte juledekorationer.

For dig Nicole, har jeg en anden ide. Kunne det ikke være sjovt at lege nisse i dag, og lave lidt julesjov med faster Dorthe, Far eller Mor? Du kunne f.eks. putte lidt frugtfarve i faster Dorthes kildevand, når hun kikker væk… Eller hvis du selv kan finde på noget andet kan du jo gøre det, du skal bare huske at det skal være sjovt for alle.

Du har jo så heldigvis også nogle juledekorationer fra sidste år i kælderen. Dem må I så bruge igen i år. Der bliver nok ikke tid til at lave nogle nye når du kommer hjem.

I dag har jeg lagt: Frugtfarve. I andre skal bruge: Ler, gran, lys, og hvad I ellers vil pynt juledekorationerne med – f.eks. grankogler.

Vi ses igen i morgen, nu vil jeg tage af sted til Grønland.

Juleknus Viggo

2.december 2007

2. Dec Lave Viggo og hans veninde Anna

Godmorgen Nicole og alle i andre.

Sikke mange julegaveønsker du har. Det er dejligt at der er så meget at vælge imellem. Jeg tror faktisk at jeg allerede ved hvad, julemanden vil give dig. Men nu må vi se hvad han vælger, når nu han får din ønskeliste.

Jeg var jo i Grønland i går og det var rigtig hyggeligt at hilse på julemanden igen. Det var også rart at se alle sine venner igen, faktisk var der en jeg var ekstra meget glad for at se. Hun hedder Anna og er en rigtig sød julenisse-pige, som jeg har været venner med i mange år.

Jeg kan faktisk godt lide hende. Det var også derfor jeg i går kom til at drille hende. Men hun blev meget sur på mig - øv. Bare fordi jeg havde puttet lidt peber i hendes risengrød, det var jo kun for sjovt.

Jeg sagde også at hun kunne få halvdelen af min grød, men hun var stadig lidt sur på mig. Nu vil jeg lave en lille gave til hende. Jeg tænkte at jeg ville lave en lille nissedukke til hende. Men jeg er ikke så god til sådanne noget, så måske du kunne hjælpe mig lidt. Kan du lave Anna og jeg, ud af piberenser og de andre ting jeg har lagt? Jeg tror at hun vil blive rigtig glad, hvis jeg kom med sådanne to dukker til hende. Tror du ikke også?

Hvis du laver dine dukker først, så kan jeg se hvordan du gør. Så jeg kan lave mine egne dukker til Anna. Uh jeg glæder mig allerede til at give hende dem. Jeg elsker nemlig at give gaver. Især dem jeg selv har lavet. Folk bliver altid så glade for hjemmelavet gaver.

Det kan du da også selv huske Nicole… dengang din mor gav dig et diddle maleri hun havde lavet. Eller da du fik det spil hun havde lavet til dig. Eller sidste år da du havde veninderne over til julehygge og I alle leget pakke leg med hjemmelavet gaver. Nu må vi jo se om du får en veninde-julehygge-dag i år…

I dag skal duhjælpe mig med at lave dukker, så jeg har lagt: Piberenser, 2 kugler til hoveder, tusch til at tegne ansigt med, tubestrik til nissehuen og bukser, stof til bluser, samt træsko.

Jeg glæder mig til at se hvordan du gør, så jeg kan lave mine egne dukker til Anna. Vi ses igen i morgen, nu vil jeg tage af sted til Grønland.

Juleknus Viggo

 

1.december 2007

1. Dec Kalenderlys - ønskeliste.

Godmorgen Nicole og alle I andre.

Så blev det endelig 1 december, og nu begynder julen endelig at nærme sig. Jeg er så spændt på hvilken gaver jeg skal lave til jer i år.

Det er første gang i år at jeg skal se julemanden, så jeg glæder mig virkelig meget til, for han er så sød og rar.

Hvert år når vi kommer op til julemanden på Grønland, så har han et julelys til hver af os. Det hjælper os til at følge med i hvor lang tid der er til jul. Vi tænder det, når vi sidder og jule hygger i vores pauser og snakker om hvad vi vil lave til alle jer søde børn.

Jeg ved at forældre siger at nogle børn ikke er søde, men det passer ikke. Man skal have lov til at lave lidt ballade en gang imellem. Det tager også lidt tid før man lære alle de regler de voksne har:

Lad nu være med at smaske. Du må ikke synge ved bordet. Du må ikke blive sur fordi jeg siger nej. Du må ikke slå, heller ikke hvis der var en der slog dig. Du skal have børstet tænder hver dag. Du skal spise din mad også grønsagerne. Lad være med at plage. Nej du må ikke få slik nu. Nej du må ikke få det legetøj. Nej du må ikke sove ude. Nej din ven må ikke spise med. Du skal rydde op på dit værelse. Du skal, du skal, du skal og nej nej nej.

Puh ha nogle gange er det rigtig hårdt at være barn, og huske alle de regler. Og så skal man også se glad ud selvom man er ked af ikke at få lov til det man vil. Men man må prøve at huske alle reglerne, og så må de voksne hjælpe med dem man glemmer. Man skal nok lære det en dag.

Så det gør ikke noget at du i løbet af året har glemt nogle af reglerne. Eller at de voksne måske har sagt at nu var du uartig,. Du skal nok få en julegave alligevel. Det er kun de børn der slet ikke gider at høre efter eller ikke prøve at lære reglerne. De får ikke nogle julegave, men kender du sådanne nogle børn - for det gør jeg ikke.

Nå, men når nu du ved, at du nok skal få en julegave. Så er det måske en god ide at skrive en ønskeliste, som du kan give til din familie. Hvis du vil og har mulighed for det, må du også gerne skrive dine ønsker til mig i min gæstebog, så skal jeg nok give dem videre til julemanden.

Når du laver ønskeliste til din familien, behøver den ikke at være kedelig!

Man kan jo klippe billeder ud fra katalogerne og klister dem op på et stykke papir. Så kan din mor og far også se at, når du skriver tøj så er det ikke underbukser og strømper, men den super seje kjole du har set i et af katalogerne. Den kjole som din bedste veninde også har. Det kan også være din gamle mormor, der ikke ved at når du skriver at du ønsker dig spil. Så er det ikke ludo eller dam, men derimod et spil til computeren eller nintendoen.

Som du kan se har jeg lagt: Kalenderlys, saks, kataloger, lim, blyant, farver og papir frem til dig, så skal du bare husk,e at der skal være en voksen i nærheden når lyset er tændt, men hvis I tænder det mens I laver din ønskeliste, så er der jo ingen problemer.

Jeg glæder mig til at se hvad du har af ønsker, så vi kan komme i gang med at lave en julegave til dig. Vi ses igen i morgen, nu vil jeg tage af sted til Grønland.

Juleknus Viggo

Hvem er jeg

Julenissen Viggo

 

Hej alle sammen

Til jer der ikke kender mig, vil jeg lige fortælle hvem jeg er…

 

Mit navn er Viggo, og jeg har været Nicoles julenisse i mange år. Jeg er en sød Nisse, men kan godt finde på at lave lidt ballade. Men kun en gang imellem og kun med ting jeg ved Nicole vil syntes er sjove.

 

For et par år siden byggede jeg et hus I Nicoles nisselandsby. Det hus har hun så gemt og sat op hvert år og jeg er meget glad for at få lov til at bo i det i december… Nicole er rigtig god til at julehygge, og hendes julebag smager bare så godt.

Jeg er lidt af et rodehoved, og der kan godt ligge kagekrummer i hele mit hus, min skål flyder på gulvet og min stol er væltet. Men så rydder Nicole op for mig, så der er pænt til jeg kommer hjem fra “arbejde”. Ja du læste rigtigt julenisser de arbejder også, vi hjælper Julemanden med at gøre klar til juleaften og om natten  laver vi julekalenderne klar til børnene. Faktisk så sover vi ikke særlig meget i december måned, men det gør vi så resten af året, lidt lige som bjørnen der sover hele vinteren.

 

Sidste år sagde jeg til Nicole at det nok var sidste år at jeg var hos hende. Nu havde jeg været hos hende i så mange år, at hendes mor godt kunne lave jule-hygge-kalenderen selv. Jeg skulle så ha hjulpet en anden familie med at lave jule-hygge-kalender. Men jeg kunne godt se at hun blev meget skuffet og det blev jeg ked af, for jeg savnede hende også rigtig meget. Derfor talte jeg med julemanden og jeg har nu fået lov til at komme hos Nicole igen i år - og det håber jeg at hun bliver glad for.

 

Julenisser bliver aldrig helt voksne, det er derfor vi godt kan lide skæg og ballade. Det kan være at gemme ting for de voksne eller for børnene, eller det kan være at bytte rundt på ting som f.eks. den gang jeg byttede tandbørsterne ud med et par gafler fra køkkenskuffen. Nogle gange har jeg også lavet en skattejagt, hvor man skulle følge en snor jeg havde trukket igennem hele huset. For enden lå der selvfølgelig en lille gave. Det sker også at børnene driller de voksne og så siger at det var mig der havde gjort det, men det gør ikke spor, det syntes jeg bare er rigtig sjovt.

 

Jeg er ikke en gave nisse, men en gang imellem kan jeg godt finde på at ligge en lille gave. Jeg syntes at det er sjovt at lave en masse kreative ting sammen med sin familie,jule hygge med julelys og gotter, mens man får gjort hele huset total julet. Man får så mange gaver evigt og altid og især i julen. De voksne har altid så travlt på arbejdet og hjemme. De kan godt komme til at glemme at hygge sig og nyde julen. Men når jeg kommer forbi og ligger de ting frem der skal bruges til mine små daglige jule-opgaver, så husker alle at julen også handler om at julehygge - og det er jo en af de ting der er så dejligt ved julen.

 

Som jeg fortalte før så har vi nisser meget travlt her i december. Derfor får vi børnenes forældrene til at hjælpe os lidt med at købe de ting der skal bruges til de forskellige dage. De skal bare købe dem, så skal jeg nok stille det frem hver morgen, som skal bruges den dag. Nicole har en fin fletkurv, som jeg bruger til at ligge tingene i.

 

Nicole og jeg har haft rigtig mange gode timer “sammen”, nej ikke sådan rigtig sammen. Jeg er jo hos julemanden det meste af dagen. Vi Nisser kan jo heller ikke lide at blive ses af voksne. Vi er lidt bange for at de voksne fanger os og putte os i bur, eller holde os fanget lige som de gør med nogle dyr. Men det er jo også nemmere og sjover at lave ballade og overraskelser hvis folk ikke ser en… Men bare rolig jeg holder altid øje med Nicole alligevel, og jeg tror også at hun har set mig en enkel gang, men det gør ikke noget.

 

I år har familien Thrane valgt at tage på bryllupsrejse i december måned. Jeg har derfor tænkt kreativt for at Nicole igen i år kunne få sin julekalender, også når hun er  i Thailand. Derfor har jeg valgt at lave julekalenderen her på familiens hjemmeside. Du kan også følge med i kalenderen, hvis du skulle have lyst til at julehygge sammen med os andre. Men jeg vil lige advare lidt, for når man er ude at rejse, så er der en masse juleforberedelser, som man bare ikke kan lave. Man kan ikke bage julekager, pynte op, pakke julegaver ind og meget, meget mere når man ikke er hjemme. Så alle de ting skal så laves når Nicole kommer hjem igen, så derfor får hun travlt sidst i december. Lige som de andre år, så behøver Nicole kun at hjælpe med dagens juleopgave, så længe hun syntes at det er sjovt (Hendes mor lave resten færdig, hvis det er noget der skal laves). Det skal jo være sjovt at jule.

 

Så nu ved du hvem jeg er og jeg håber virkelig at du også vil julehygge sammen med os i år. Under punktet “julenissen gæstebog”, kan du gå ind og skrive en besked/hilsen til mig. I gæstebogen kan du også indsætte et billede af de ting du har lavet hvis jeg må se det. Og du må selvfølgelig ligge lige så mange hilsner du vil, og vise alle dine ting frem du har lyst til, de er sikkert rigtig flotte.

 

Hvis du vil jule med i december, kan din mor eller far skrive til mig og få en liste over de ting de skal købe ind til julekalenderen - min adresse er:

julenissenviggo@gmail.com

 

Dagens opgave, vil du kunne se her på siden hver dag i december.

 

Håber at vi ses den 1 december.

| Svar

Nyeste kommentarer

07.03 | 14:42

Det var godt forkølelsen forsvandt. Hvis I en anden gang skal prøve en lidt lidt sjove aktiviteter, så kan I tage et kik på: http://polterabendevent.dk

24.03 | 13:18

hvar lige på kig
flotte tegninger
min hj side =
art-deco-gittekjensen.dk

04.03 | 23:03

Hej Sus.
Jeg er da fuldstændig VILD med dette billede.
Whau.... det er FLOT FLOT.

Knus Gitte
PS: hils min prinsesse.

21.02 | 13:51

Det er sku da meget fede billeder forsæt go stil