Mine opskrifter

Bagt kartoffelmos med ost, bacon og løg

Dette er godt nok ikke en fedt fattig kartoffelmos, men den smager til gengæld vidunderligt. 

Nok til ca. 6-8 per.

Du skal bruge:
6 Bagekartofler
2 fed Hvidløg
1 pakke Bacon i skiver 
3 sp Smør
2,5 dl. Fløde
40g Fløde havarti (revet)
40g Cheddar (revet)
40g Parmesan ost (revet)
1 Løg
olie til stegning
Salt
Peber

Start med at skralde kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. 
Put dem i en gryde med vand, samt de 2 hvidløg (husk at fjern skralden på hvidløgs fedet). 
Kog det hele mørt (tiden afhænger af hvor store stykker du har skåret).

Mens kartoflerne koger, snittes løget i tynde ringe.
Løgringene steges i lidt olie på panden, til de har fået en pæn gylden farve. 
Når løgene er færdige, ligges de til tørre på et stykke bagepapir. 

Steg nu baconen sprød, og læg til af kølning.

Mos de mør kogte kartofler og hvidløg, med en kartoffel moser. 
Tilsæt smør og fløde. 
Knæk den sprøde bacon ned i kartoffelmosen, smid også gerne fedtet fra stegningen af baconen i.
Tilsæt nu de 3 forskellige slags revet ost, og rør det hele godt sammen.

Smag til med salt og peber.

Mosen puttes i et ildfast fad og bages i ovnen i 15 min ved 170 grader.

Inden servering lægges de stegte løg oven på mosen.

Velbekommen

Svinemørbrad med ost og bacon (2-3 pers.)

Denne opskrift kan både laves med svinemørbrad eller skinkemignon. 
Flødesovs, der fremkommer af denne opskrift kaldt hos os - "verdens bedste sovs", derfor er det jo godt der bliver masser af den😀.
Hvis man vil spare lidt på fedtet, kan man bruge madlavnings fløde i stedet for piskefløde. Mængden af fløde kan også reduceres, derved får du en lidt kraftigere smagende sovs.


Du skal bruge:
1 svinemørbrad
smørost evt. med peberfrugt
ca. 150g bacon i skiver
10 g smør
1 tsk. olie
2 spsk. sojasauce
4 spsk tør sherry
1/2 terning grøntsagsbouillon
2 fed hvidløg
1/4 l piskefløde


Start med at rense svinemørbraden for sener

Steg bacon sprød og læg dem på fedtsugende papir.

Brug skaftet fra en rund grydeske og lav et hul i midden af mørbraden (lige som i et fransk hotdog brød - dvs. på den lange led).

Knæk baconen ned i smørosten, og bland det inden det stoppes ind i svinemørbraden.

Luk hullet med et par kødpinde

Varm smør og olie i en gryde

Når smøret og olien er godt varm, brunes kødet, og krydres med salt og peber.

Tilsæt Sojasauce (2 spsk), sherry (4 spsk), grøntsagsbouillon (1/2 terning) og hvidløg (2 fed presset).

Læg et tætsluttende låg på herlighederne, og lad det braisere ved jævn varme i ca. 10 min.

Vend kødet og braisere i yderligere 10 min.

Kødet tages op, og skal hvile (indpakket i alufolie) i ca. 15 min.

Sovs:
Tilsæt fløden (1/4 l) til skyen fra ovenstående

Kog sovsen op og smag til med salt og peber.

Hvis sovsen skal være tykkere, kan der evt. tilsættes sovse-jævner. 

Tilbehør: Vi plejer at spise salat, flut og ovnbagte kartofler til denne ret, men en garniture af rodfrugter vil også passe godt til.

| Svar

Nyeste kommentarer

07.03 | 14:42

Det var godt forkølelsen forsvandt. Hvis I en anden gang skal prøve en lidt lidt sjove aktiviteter, så kan I tage et kik på: http://polterabendevent.dk

24.03 | 13:18

hvar lige på kig
flotte tegninger
min hj side =
art-deco-gittekjensen.dk

04.03 | 23:03

Hej Sus.
Jeg er da fuldstændig VILD med dette billede.
Whau.... det er FLOT FLOT.

Knus Gitte
PS: hils min prinsesse.

21.02 | 13:51

Det er sku da meget fede billeder forsæt go stil