Dette er godt nok ikke en fedt fattig kartoffelmos, men den smager til gengæld vidunderligt.
Nok til ca. 6-8 per.
Du skal bruge:
6 Bagekartofler
2 fed Hvidløg
1 pakke Bacon i skiver
3 sp Smør
2,5 dl. Fløde
40g Fløde havarti (revet)
40g Cheddar (revet)
40g Parmesan ost (revet)
1 Løg
olie til stegning
Salt
Peber
Start med at skralde kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
Put dem i en gryde med vand, samt de 2 hvidløg (husk at fjern skralden på hvidløgs fedet).
Kog det hele mørt (tiden afhænger af hvor store stykker du har skåret).
Mens kartoflerne koger, snittes løget i tynde ringe.
Løgringene steges i lidt olie på panden, til de har fået en pæn gylden farve.
Når løgene er færdige, ligges de til tørre på et stykke bagepapir.
Steg nu baconen sprød, og læg til af kølning.
Mos de mør kogte kartofler og hvidløg, med en kartoffel moser.
Tilsæt smør og fløde.
Knæk den sprøde bacon ned i kartoffelmosen, smid også gerne fedtet fra stegningen af baconen i.
Tilsæt nu de 3 forskellige slags revet ost, og rør det hele godt sammen.
Smag til med salt og peber.
Mosen puttes i et ildfast fad og bages i ovnen i 15 min ved 170 grader.
Inden servering lægges de stegte løg oven på mosen.
Velbekommen