Før brylluppet
Prøvning af brudekjolen

Det var min barndoms drøm at min mor skulle sy min brudekjole, og jeg var så heldig at hun (selvom hun er en ældre dame på 73 år) stadig gerne ville gå igang med dette store projekt.

Vi fik kikket en masse kjoler i gennem for inspiration, og endte med at lave en der var et mix af flere forskellige, med detalier som vi selv fandt på.

Så tog vi i stof 2000, hvor vi spontant fand på at det ikke skulle være den "tunge" silke, men den tynde og lette, og så skulle der være et ekstra lag over af en speciel tyl, som jeg tilfældig havde fået øje på.

Der har været et par udfordringer under vejs, bla. med hvordan vi skulle ligge syningerne, så de ikke ødelagde hele syntet af kjolen, men så de blev en del af kjolen. Vi fand på at gemme syningerne ved at sy silkebånd hen over. Panelerne tog også lidt flytten rund og afkortning før vi syntes at de var helt som vi ville have dem.

Men alt i alt gik hele processen rigtig godt, jeg mener at vi kun kom op på 3 prøvninger af selve skørtet - 1 prøvning af Nicoles kjole - og 2 prøvninger af min overdel, så det må siges at være meget smertefrit, når man tager i betragning at det med at sy brudekjoler ikke er noget min mor gør hver dag, tror faktisk kun at hun har prøvet det en gang før, og da var det ikke med slæb og cosage.

Jeg er ihvertfald utrolig stolt over min brudekjole og meget taknemlig for at have sådan en super Mor.


Er du familiemedlem eller ven, og kunne tænke dig at se flere privat fotos fra ferier, privat fester o.l., så skriv til mig på thranedesign@gmail.com, så får du brugernavn og password til privat billed forum, for særlig udvalgte 😎

Første gang hele kjolen prøvet på en gang...
Kjolen bagfra
Slæbet
Sangskjuler
Selvom min mor havde travlt med at sy kjole til både Nicole og jeg havde hun stadig tid til at lave en sang og her er det brudepar, som hun havde lavet til sangskjuleren.
Forberedelser til festen
Her er frugten (til desserten), og blomsterne (til bordækningen), klar til afgang!
I lokalerne

Der var selvfølgelig indkøbt en masse drikkelse til den store dag. Vi vidste jo ikke hvor mange der ville komme direkte fra kirken og over i lokalerne inden middagen, så der skulle selvfølgelig være nok til det.

Men på trods af det meget varme vejr, blev der faktisk ikke drukket så meget som forventet. Så nu har vi masser af sprut og sodavand

Her er bordet med rød- & hvidvin, velkomstdrink og sprutten
Mormor i køknet

Der var mange ting der skulle gøres dagen før... Bestikket og glas skulle pudses, der skulle sættes borde og telt op og så skulle der også pyntes op. Jeg var så heldig at få hjælp af min amrikanske plejeforældre, min kommende mand 😉 og min mor.

Her er min mor igang med at pudse bestikket
Lokalerne inden vi gik igang
Min plejefar igang med at gøre klar
Henrik igang med at sætte drikkelsen op
Der var også tid til andre ting
Min mor viser min amrikanske plejemor et nyt sæt tøj som hun havde syet til Nicole
Alt bordpynten og alle de andre ting
Opsætning af borderne

Ja ja - det kan godt være at der er blevet grint godt og grundigt af alle mine lister, med planlægning, men det var vist meget godt at jeg havde været henne i lokalerne og måle op. Især borderne fandtes i flere forskellige højder, breder og længder, men med mine lister var det muligt hurtigt og nemt at finde de border der passede sammen og sætte det hele op.

Borderne i siderne var sat skråt, således at ingen kom til at sidde med ryggen til brudeparet.

Min mor og jeg klar til at gå igang med det sjove arbejde... pynte borderne.
Borderne

Der var mange små detalier til borderne, og bordkortene var desværre ikke lige lagt i rækkefølge, så der måtte løbes lidt rundt.

Glassene

Jeg var selvfølgelig meget kreativ... så jeg havde lavet pynt til alle rødvinsglassene.

Pynten bestod af klar vinduesmaling, hvor jeg havde lagt rinsten i. Disse skulle så sættes på glassene som en snoning...

Selvfølgelig var dette ikke et job for mændene, så min mor og Pam (min amrikanske plejemor), blev sat på den opgave.
Bordet

Bordets farver var holdt i hvid, lilla og lidt pink til at bryde.

I midten af borderne var der lagt en løber af brudetyl, som var krøllet lidt sammen.

Lysene var købt i forskellige højder, bredder og farver. Jeg havde lavet nogle perlesnore til at sætte på nogle af lysene, men desværre kunne jeg ikke finde dem, så jeg troede at jeg havde glemt dem hjemme. Efter brylluppet fandt jeg dem dog over i lokalerne. Nå men så kan jeg jo bruge dem herhjemme.😲

De høje vaser er faktisk ølglas, som jeg har købt i Ikea. Jeg har så lagt klare og hvide sten i bunden af vasen, og fyldt op med "krystaller" (noget gummi agtigt noget der er beregnet til blomster). Blomsterne er købt som potteplanter i Ikea, så får man mest for pengene.

De små hjertebeholder der står på bordet er sæbebobler, som jeg købte via internettet i USA. Man skulle minimum købe 4 æsker, men 4 æsker var stadig billigere end hvad en æske koster i danmark, så nu har jeg sæbebobler til meget lang tid 😀. Disse var en stor succes, det var sjovt at se hvordan det indre barn pludselig kommer op i folk, og der blev indledt flere sæbeboble kampe under middagen... bla. mellem min søster, min mor og jeg .

Når jeg alligevel var igang med at bestille... så bestilte jeg også rosenblade i den lilla farve, som servietterne.

Min mor havde syet små blonte poser, som jeg fyldte med hvide ris, så de også lå ud over bordet foran poserne. I risene havde jeg sat små pink blomster hoveder. Ja der må ha været flere der syntes at det var en rigtig sød idee, for jeg så da folk tage dem med hjem... okay de havde fået lov 🤭

Jeg havde lavet små papmashe hjerter som jeg havde malet hvide.

De små vaser er købt i søsterne greenes og fyldt med små hvide sten. Blomsterne i vaserne er sat fast i stenene og vandet er fyldt op over blomsterne.

På nettet havde jeg fundet en masse søde udsagn fra børn og kloge mænd, om kærlighed, disse havde jeg printet på små kort, som så var lagt tilfældigt rundt omkring. Der var mange der syntes at dette var en rigtig god idee.  

Som bordkort havde jeg malet små malerier, jeg havde limet et navneskilt på en silkesnor, som hang foran, så folk kunne gemme maleriet bagefter. Bag på var menuen så skrevet. Der var kun få der ikke havde taget deres bordkort med hjem, og vi har allerede et par der har spurgt om vi har deres, så det var nu en rigtig god idee. MEEENNN hvem tog mit bordkort, jeg havde pænt lagt det i vindueskarmen sammen med mine sange, men da jeg ville tage det med hjem, var det væk  ville ellers godt have gemt mit og Henriks som minde - øv øv.

Hovedbordet
Ved hovedbordet, sad der kun folk på den ene side. Derfor var dugen også forlænget med en flæse. Min mor havde syet et stort stof hjerte til foran brudeparet, på resten af hovedbordet var der sat små stofhjerter.

Hovedbordet var dækket på samme måde som de andre borde, dog var der gjort plads til at brudebuketten kunne ligge som pynt på bordet ved brudeparet... man kender jo sin mand, så man viste jo at man skulle forvente sig noget utroligt flot 🤩
Malerier

Det var meget vigtigt for mig at vores bryllup var personligt og for at gøre dette endnu mere tydeligt lavede jeg 2 malerier til at hænge på vægen bag brudeparet.

Det med de 2 hjerter, er lavet af papmach som så er malet hvid, med noget struktur maling. Dette maleri ville min bror meget gerne have, så nu venter det bare på at han kommer og henter det 😘.

Det andet maleri passer til serien med mine mennesker. Det forestiller en mand der er på knæ for sin kæreste. Dette maleri ville kenneth gerne have, så det må han jo komme og hente 🙂.

Ja det var så de kreative ting jeg havde fået lavet til vores bryllup. Det var dejligt at se at folk havde lagt mærke til detalierne, og at de syntes om det.

 

Rygning
Selvom brudeparet var ryger begge 2, var rygningen under middagen udenfor. Dette var faktisk rigtig rart for så havde man mulighed for lige at strække benene en gang imellem, og få lidt frisk luft.
Da vi endelig blev færdig med at pynte op, skulle der lige købes lidt frugt til desserten, og så var det tid til at slappe af... næsten da, for først skulle der lige ordnes negle, hvilket jeg fik hjælp til at min amrikanske plejemor Pam.

| Svar

Nyeste kommentarer

07.03 | 14:42

Det var godt forkølelsen forsvandt. Hvis I en anden gang skal prøve en lidt lidt sjove aktiviteter, så kan I tage et kik på: http://polterabendevent.dk

24.03 | 13:18

hvar lige på kig
flotte tegninger
min hj side =
art-deco-gittekjensen.dk

04.03 | 23:03

Hej Sus.
Jeg er da fuldstændig VILD med dette billede.
Whau.... det er FLOT FLOT.

Knus Gitte
PS: hils min prinsesse.

21.02 | 13:51

Det er sku da meget fede billeder forsæt go stil